menu

Online leren boekhouden

Boekhouden kun je leren! Als zelfstandig ondernemer kun je ervoor kiezen om je boekhouding uit te besteden of om het zelf te doen. Maar zelfs als je het uitbesteedt, is het handig de basis van je boekhouding wel te begrijpen! Gelukkig biedt het internet uitkomst en zijn er online verschillende manieren waarmee je kan leren boekhouden.

Online leren boekhouden
In principe kan iedereen zijn eigen boekhouding doen. Maar het vergt niet alleen genoeg doorzettingsvermogen, basale kennis van wiskunde en voldoende tijd: het is ook handig als je op de hoogte bent van wat termen als btw, debiteuren, crediteuren en goodwill betekenen. Verder is enige kennis van de regels die in ons land gelden aangaande belasting en boekhouding ook niet geheel onwenselijk.

Maar niet getreurd, als je nog onbekend bent op dit terrein, maar wel graag zelf je boekhouding wil gaan doen, dan zijn er online voldoende initiatieven waarmee je kan leren boekhouden.

Gratis cursus boekhouden

Zo biedt de website Gratis-Cursus-Boekhouden.nl precies datgene wat de url inhoudt: bij hen kun je gratis een cursus boekhouden volgen. De site vertelt je in handige hoofdstukjes alles over wat je verplicht bent als je zelf je boekhouding doet, hoe je je boekhouding inricht, hoe je je boekingen verricht, hoe je BTW-aangifte doet, hoe je een boekjaar afsluit, hoe je afschrijvingen berekent en hoe je een aantal moeilijke boekingen succesvol uitvoert.

Let er overigens wel op dat deze site een initiatief is van e-Boekhouden.nl, dat onder de gelijknamige naam een boekhoudpakket tracht te verkopen en deze software dus ook regelmatig laat terugkomen in de cursusteksten.

Betaald leren boekhouden

Mocht je er financieel nou wat over hebben om jezelf beter thuis in de boekhouding te maken, dan zijn er diverse betaalde cursussen die je leren boekhouden. Zowel NTI, LOI en NHA bieden een basiscursus boekhouden aan.